Tandartsbehandelingen op maat

Kies voor een optimale mondhygiëne!

Om uw gebit mooi en gezond te houden zijn er tal van behandelingen mogelijk bij Tandartsenpraktijk Dierckx. 

Verschillende soorten behandelingen

Preventieve tandheelkunde: Bij deze behandeling wordt alles in het werk gesteld om tandheelkundige problemen te voorkomen. Hiervoor dient u regelmatig op controle te gaan zodat aandoeningen kunnen vastgesteld en behandeld worden.

Bleaching: Gaat u voor een gezonde witte lach? Dan heeft u de keuze uit microabrasie die witte, gele en bruine vlekken op de buitenste laag van de tanden gaat verwijderen. Of u kunt opteren voor Britesmile die uw tanden tot 9 nuances lichter maakt in slechts één uur tijd.

Paradontologie: Voorkom tandvleesontsteking en bloedend tandvlees. Hou uw mond goed schoon door middel van een (elektrische) tandenborstel, floss, en andere effectieve tools.

Esthetische restauraties: We leggen ons toe op de behandeling van de tanden en de omringende structuren. Dit kan door cosmetische bonding & contouring, Veneers/Facings, porseleinen Inlays en Onlays of 3D techniek Cerec. Contacteer ons gerust voor een deskundige toelichting en meer uitleg.

Prothetische tandheelkunde: Is uw kies afgebroken? Wordt kauwen te moeilijk? Dan bekijken we graag uw gebit en plaatsen we indien nodig kronen of een brug.

Implantologie: Patiënten worden tandheelkundig behandeld in combinatie met implantaten. Ontbrekende tanden of kiezen kunnen worden vervangen door implantaten. Een implantaat is een kunstwortel van titanium.

Endontontie: Een wortelkanaalbehandeling (endontontie) wordt ook wel kanaalbehandeling, zenuwbehandeling of endodontische behandeling genoemd. Het is een tandheelkundige behandeling die moet worden uitgevoerd wanneer er in het wortelkanaal van een tand of een kies een ontsteking is of een ontsteking dreigt te ontstaan.

3-scanningsdiensten i-cat: De i-CAT maakt een uiterst snelle reconstructie mogelijk. Veelvuldige afspraken en lange wachttijden worden beperkt; na enkele minuten is er resultaat merkbaar. 

Klikgebit: Een gebit dat "klikt" op de implantaten.

Periodieke controle

Periodieke controles zijn noodzakelijk om tijdig te kunnen ingrijpen bij eventuele aandoeningen aan uw gebit. Tijdens deze bezoeken neemt de tandarts de dagelijkse mondverzorging met u door zodat uw gebit en mond gezond blijven. Indien nodig krijgt u deskundige en effectieve tips om de mondhygiëne te verbeteren. 

Behandelingen en resultaten

Wordt er tijdens een controle een probleem vastgesteld? Dan wordt een verder behandelingsschema met u besproken. Sommige zaken kunnen in één opvolgbezoek opgelost worden, andere problemen vragen soms meerdere behandelingen alvorens ze van de baan geschoven kunnen worden. 

U wordt steeds uitgebreid geïnformeerd over de te verwachten resultaten. Ook de eventuele risico's die de behandelingen met zich meebrengen, het aantal opvolgsessies en de uiteindelijke duur worden samen doorgenomen. Kleine ingrepen worden direct besproken en indien mogelijk volgt de behandeling op zeer korte termijn. Denk maar aan een eenvoudige gebitsreiniging of het plaatsen van een vulling. 

Contact

Wenst u een afspraak te maken? Neem dan meteen contact op om de wachttijd voor uw behandelingen zo beperkt mogelijk te houden. Komt u uit het buitenland? Dan kunnen we voor u de “next day surgery” voorzien.

Copyright © all rights reserved.

Turnhoutsebaan 459 - 2970 Schilde (1ste verdieping boven de apotheek)